Kitsch...

Weekendul asta la Sibiu se desfasoara festivalul medieval. Cu mare pam pam s-a dat startul inca la un festival doar de dragul de a se face.

Teoretic Sibiu este oras medieval si ar trebui sa se pupe cu ceea ce inseamna festivalul de acelasi gen. Doar ca de obicei lucrurile nu se prea potrivesc si de doi ani incoace, festivalul de la Sibiu (pentru mine) nu mai necesita sarbatoare pentru ca a devenit un balci de kitschuri.

Oameni de toate varstele si felurile s-au strans in mijlocul orasului unde se desfasoara actiunea fie pentru a fi martori la luptele cavalerilor fie ca sa priveasca porturile domnitelor.
E galagie, oameni multi stransi in gloata si aerul medieval e doar in sufletul cavalerilor si domnitelor care se pregatesc pentru asta. Casute cu flori artificiale, kurtos colac si multa bere, astea sunt cele mai predominante lucruri in prima zi...

Maine e concert Ovidiu Lipan Tandarica si o gramada de alte scenete, dansuri, muzica toate medievale.

In speranta unui festival medieval care a inceput cu un picior pe dinafara si care in final sa aiba mult succes, ma duc sa imi odihnesc ochii pentru a putea fi maine pregatit de evenimente.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pai...cam asa devine fiecare chestie faina...daca are multa tragere la lume, hopa sare si mucul negutator cu tarabe, ca deh...in Romania tre sa invarti ceva cumva dom'le ca altfel... pacat