toata admiratia....

pentru cel ce a fost Florian PITIS.




Florian Motu’ Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti. A facut parte, in perioada 1992-2000, din grupul Pasarea Colibri, dupa ce se facuse cunoscut la Cenaclul Flacara si impreuna cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru.

Interpret de muzica folk, actor de teatru si film, compozitor si producator de radio, Pittis si-a castigat un nume inca din perioada comunista.

Pasărea Colibri - Biografie

‘Pasărea Colibri’ a luat fiinţă aparent din întîmplare, în anul 1992 la Râmnicu Vâlcea. În cadrul unui concert în preajma sărbătorilor de iarnă, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Florian Pittiş au cîntat împreună pe scena la finalul spectacolului. Pentru că totul a ieşit foarte bine, s-au hotărît să rămînă împreună şi să formeze grupul ‘Pasărea Colibri’, cooptîndu-l şi pe Vlady Cnejevici.

În tot acest timp, 4 personalităţi excepţionale au creat un nou mod artistic de a fi, au susţinut o muzică valoroasă şi au oferit fanilor spectacole memorabile.

În anul 2000, Florian Pittiş a renunţat la participarea în spectacole, iar în locul lui a fost cooptat Marius Baţu, fost component al grupului ‘Poesis’ şi colaborator permanent al grupului Holograf.

De asemenea, la începutul anului 2003, Mircea Vintilă a hotărît să se concentreze pe cariera solo.

‘Pasărea Colibri’ înseamnă acum Mircea Baniciu, Marius Baţu şi Vlady Cnejevici, care continuă să cînte împreună cu succes.

În perioada 1992 - 2002 au lansat 4 albume: 1995 - ‘În căutarea cuibului pierdut’, 1996 - ‘Ciripituri’, 1999 - ‘Cîntece de bivuac’, 2002 - ‘Încă 2000 de ani’, şi mai recent, albumul aniversar ‘10 ani’, în două volume.

(text luat de aici)


Dumnezeu sa-l odihneasca.




Niciun comentariu: